Efter gruppmötet i morse tog chefen mig åt sidan och sa:

– Vet du att dom som säger ja till förslag och nya idéer har mycket roligare? Dessutom är dom mycket trevligare för omgivningen.

Först förstod jag inte vad han pratade om. Han menade väl inte att jag… att JAG? Skulle vara gnällig? Jag som alltid kommer med konstruktiva kommentarer och bidrar med erfarenheter om hur vi gjort tidigare. Gnällig – pah!

Just som jag skulle ge honom Äh-kom-igen-nu-blicken, sa han att det bara var ett tips i all välmening. Jag hejdade mig. Det måste ju inte vara en dålig idé bara för att den kommer från honom. Jag gjorde en mental tvärvändning och tänkte: ”jag ger det en chans”. Från och med nu ska jag vara så där riktigt reklambyråpraktikant-positiv till allt och alla. Jag ska vara ett enda stort, öppet, varmt, härligt, levande YES!

Mitt nya liv började så fort jag kom tillbaks till datorn. I inkorgen låg ett mejl från Hertz om specialpriser på hyrbilar i Genève. Jag bokade en Audi A2 tredje veckan i mars. Nästa mejl var ett Viagra-erbjudande som slunkit förbi spamfiltret. Jag slog till på två paket eftersom jag verkligen ville spränga alla fördämningar. Sista mejlet var från en flicka i Elfenbenskusten som fått ärva tvåhundratusen dollar efter sin giftmördade farbror. Tyvärr var hon för ung för att banken skulle låta henne hämta ut arvet och hon behövde därför snabbt en förmyndare. Jag skulle få 20% av pengarna om jag accepterade. Jag mejlade snabbt över mitt kontonummer och min personliga kod så att den stackars tösen skulle kunna ordna överföringen.

Jag var på ett strålande humör och beslöt mig för att handla nåt gott till middag. Utanför affären blev jag erbjuden att köpa Situation Stockholm – självklart, att skänka pengar till Röda Korset – räcker 50 spänn eller tvingar det VD köpa ful-vin? och att byta till grön el – var skriver jag på?

Inne på ICA bildade demonstratriserna häck längs huvudgången. Kundvagnen studsade som en biljardboll mellan dem och fylldes snabbt med duopack grönsakshots, halvkilosförpackningar ekologisk fetaost med oliver, hemlagad ostkaka och hopfällbara durkslag i neonfärgad plast. Nu var jag på G.

När jag kom ut gav jag kundvagnen till en uteliggare, bytte till Telenor, blev ett Jehovas vittne, köpte mumsmums av 7A så att de skulle kunna åka på klassresa till Gotland och nappade på ett erbjudande om att äta för två men betala för en på restaurang Little Lebanon.

Jag hann knappt komma hem innan Jöinge Gård ringde och erbjöd fin planteringsjord – mycket bättre än stormarknadernas budgetmull. Jag slog till på en kubikmeter med leverans i april. Sen skaffade jag marknadens förmånligaste viltkollisionsförsäkring, anmälde mig till en kvällskurs i magdans och tecknade upp mig på en prenumeration på trosor från Hanky Panky.

När jag lagt mig kände jag att chefen haft rätt. Det ÄR roligare vara ja-sägare. Tänk vad mycket jag hade missat om jag varit lika avvaktande och ifrågasättande som jag brukar. Jag somnade lyckligare än efter en karta Prozac.